VEILIGE TROMBOSEZORG

BIJ U IN DE BUURT

INZAGE
IN UW DOSSIER
GEBRUIK
ONZE
APP

Anticonceptie

Bij gebruik van de anticonceptiepil verandert de samenstelling van het bloed. Dit bevat dan meer vrouwelijke hormonen. Daarmee neemt het risico op trombose gemiddeld met vier keer toe. Jonge, gezonde vrouwen hebben een kleine kans om trombose te ontwikkelen als zij alleen de pil slikken. Boven de veertig neemt het risico toe. Helaas is nog niet goed te zeggen in welke gevallen het verstandig is om de pil wel of niet te gebruiken. Overleg dit met de huisarts.
De meeste vrouwen die al eens trombose hebben gehad, krijgen het advies om een andere vorm van anticonceptie dan de pil te kiezen. Is er sprake van een erfelijke afwijking die de kans op trombose verhoogt, dan is het raadzaam om met de huisarts te bespreken of en zo ja welke pil het beste is. De zogenaamde tweedegeneratiepil geeft bijvoorbeeld een iets kleinere kans op trombose dan de derde generatiepil.

De Hartstichting heeft brochures uitgegeven over dit onderwerp.

ZELFMANAGEMENT

IETS VOOR U?

Nieuws

Verhuizing ZMT controlelocatie

Per 1-2-2024 worden de zelfmanagement controles voortaan uitgevoerd in ziekenhuis Rijnstate Arnhem Zuid / poli Zuid op de afdeling bloedafname in plaats van de Huisartsenspoedpost in de Mr. D.U. Stikkerstraat 122 Arnhem

Lees het volledige bericht

TZD stopt met het versturen van de digitale doseerkaart via de email

Vanaf 21 augustus 2023 stopt TZD vanuit veiligheidsoverwegingen met het versturen van de digitale doseerkaart via de email. Wilt u op de dag van de hercontrole uw doseerschema digitaal inzien, dan vragen wij u de applicatie Tropaz te installeren.

Lees het volledige bericht

TZD gaat samenwerking aan met CAT

Vanaf 1 maart 2023 zal TromboseZorg Dichtbij zich aansluiten bij Centrum Antistolling en Trombosezorg (CAT)

Lees het volledige bericht

ZOEK JE MEER INFORMATIE?