VEILIGE TROMBOSEZORG

BIJ U IN DE BUURT

INZAGE
IN UW DOSSIER
GEBRUIK
ONZE
APP

Anticonceptie

Bij gebruik van de anticonceptiepil verandert de samenstelling van het bloed. Dit bevat dan meer vrouwelijke hormonen. Daarmee neemt het risico op trombose gemiddeld met vier keer toe. Jonge, gezonde vrouwen hebben een kleine kans om trombose te ontwikkelen als zij alleen de pil slikken. Boven de veertig neemt het risico toe. Helaas is nog niet goed te zeggen in welke gevallen het verstandig is om de pil wel of niet te gebruiken. Overleg dit met de huisarts.
De meeste vrouwen die al eens trombose hebben gehad, krijgen het advies om een andere vorm van anticonceptie dan de pil te kiezen. Is er sprake van een erfelijke afwijking die de kans op trombose verhoogt, dan is het raadzaam om met de huisarts te bespreken of en zo ja welke pil het beste is. De zogenaamde tweedegeneratiepil geeft bijvoorbeeld een iets kleinere kans op trombose dan de derde generatiepil.

De Hartstichting heeft brochures uitgegeven over dit onderwerp.

ZELFMANAGEMENT

IETS VOOR U?

Nieuws

Corona vaccinatie / boosterprik

Wilt u een corona vaccinatie of boosterprik halen, let dan op dat uw laatste INR.

Lees het volledige bericht

TromboseZorg Dichtbij ISO 9001 en FNT gecertificeerd!!

TromboseZorg Dichtbij is gecertificeerd volgens de ISO 9001 en de FNT normen. Lees hier verder...

Lees het volledige bericht

PORTAVITA IS TRODIS / TROPAZ GEWORDEN

Tropaz is het webportaal van Trodis, het doseerprogramma van TromboseZorg Dichtbij. In Tropaz kunt u uw doseerkaart digitaal inzien. Lees hier verder...

Lees het volledige bericht

ZOEK JE MEER INFORMATIE?