VEILIGE TROMBOSEZORG

BIJ U IN DE BUURT

INZAGE
IN UW DOSSIER
GEBRUIK
ONZE
APP

Regelmechanismen

Als de bloedstolling bij een verwonding op gang komt, dan moet hij na verloop van tijd ook weer stoppen. Anders kan een stolsel te groot worden en een bloedvat afsluiten, terwijl dat niet de bedoeling is. Dit noemen we trombose.

Om trombose te voorkomen heeft het lichaam een aantal regelmechanismen. Deze zorgen ervoor dat de bloedstolling op tijd wordt afgeremd. Bij sommige mensen is er iets mis met de regelmechanismen. De lever maakt dan te weinig van bepaalde eiwitten die belangrijk zijn voor dit regelmechanisme. Het gevolg is dat er een grotere kans is op trombose. Het medicijn heparine wordt in deze situatie gegeven.

ZELFMANAGEMENT

IETS VOOR U?

Nieuws

Verhuizing ZMT controlelocatie

Per 1-2-2024 worden de zelfmanagement controles voortaan uitgevoerd in ziekenhuis Rijnstate Arnhem Zuid / poli Zuid op de afdeling bloedafname in plaats van de Huisartsenspoedpost in de Mr. D.U. Stikkerstraat 122 Arnhem

Lees het volledige bericht

TZD stopt met het versturen van de digitale doseerkaart via de email

Vanaf 21 augustus 2023 stopt TZD vanuit veiligheidsoverwegingen met het versturen van de digitale doseerkaart via de email. Wilt u op de dag van de hercontrole uw doseerschema digitaal inzien, dan vragen wij u de applicatie Tropaz te installeren.

Lees het volledige bericht

TZD gaat samenwerking aan met CAT

Vanaf 1 maart 2023 zal TromboseZorg Dichtbij zich aansluiten bij Centrum Antistolling en Trombosezorg (CAT)

Lees het volledige bericht

ZOEK JE MEER INFORMATIE?