VEILIGE TROMBOSEZORG

BIJ U IN DE BUURT

INZAGE
IN UW DOSSIER
GEBRUIK
ONZE
APP

Vakantie

Staat u onder behandeling staan van de trombosedienst, dan is het verstandig om uw vakantieplannen door te geven aan de trombosedienst. Doe dit als de datum bekend is, maar minimaal 1 week van te voren. We proberen dan een controle enkele dagen voor vertrek te plannen en zo mogelijk een dosering gedurende de vakantieperiode te geven. Soms is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld als de vakantie lange tijd duurt, of de INR-waarde instabiel is. Dan adviseren we om tijdens de vakantie de antistollingswaarde, de INR-waarde te (laten) controleren.
Neem altijd uw doseringskalender mee voor de juiste gegevens over uw behandeling en vraag naar een “vakantiebrief” bij de trombosedienst. Hierin staan belangrijke gegevens over uw behandeling. De brief is in een aantal talen beschikbaar. Als de vakantie onder leiding staat van een reisleider dan adviseren we om deze in te lichten over uw antistollingsgebruik.

Tijdens een vakantie hebben mensen vaak een ander ritme en omstandigheden, dan in de thuissituatie. 
Veranderingen in temperatuur, voedingspatroon en alcoholgebruik, tijdsbesteding, langdurig verblijf boven 3000m, lichamelijke activiteiten etc. kunnen allemaal invloed hebben op de INR. Daarom adviseren we om tijdens de vakantie niet meer alcohol te nuttigen dan thuis. Mensen die zelf meten doen er goed aan om de INR in de eerste vakantieweek te bepalen als het levensritme erg anders is dan thuis. Dan is snel duidelijk wat de invloed op de INR is. (Spontane) blauwe plekken, neusbloedingen of onverwachte andere bloedingen, zijn signalen om direct het INR te (laten) controleren. Dit kan als zelfmeter, in Nederland bij een trombosedienst (http://www.fnt.nl) of in een lokaal ziekenhuis.

Vakantie in Nederland 
De website van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten (http://www.fnt.nl) heeft een overzicht van trombosediensten in Nederland. Zo is het mogelijk om een trombosedienst in de buurt van uw vakantiebestemming op te zoeken. Het is verstandig voorafgaand aan de controle telefonisch contact met hen op te nemen om dit af te stemmen.

Vakantie in het buitenland 
In het buitenland bestaan meestal geen trombosediensten, zoals in Nederland. Over het algemeen vindt de INR-controle plaats in een ziekenhuis. Wanneer het ziekenhuis de INR-waarde doorgeeft  aan ons, kunnen wij de dosering voor u verzorgen. Overleg dit wel van tevoren met ons, zodat wij weten dat dit verzoek kan komen. Houd in uw vakantieland rekening met tijdverschillen. Afhankelijk van het tijdverschil en de periode dat u op uw vakantiebestemming verblijft kunt u òf de Nederlandse tijd van inname aanhouden òf in overleg met ons het schema aanpassen.

Vliegen 
Gaat u met het vliegtuig op vakantie, dan is het verstandig om de antistollingsmedicijnen te verdelen over de handbagage en het koffer. Mocht één van de twee “wegraken” dan heeft u in ieder geval voldoende medicatie voor de eerste dagen waarin u nieuwe medicatie kunt regelen. Neem altijd ruim voldoende antistollingstabletten mee. De antistollingsmedicijnen die u in Nederland krijgt, zijn mogelijk niet beschikbaar in het buitenland. Gaat u voor langere tijd op reis, overleg dan met de trombosedienst hoeveel antistollingsmedicijnen u mee moet nemen.

ZELFMANAGEMENT

IETS VOOR U?

Nieuws

Nieuwe indeling van de doseerkaart

Omdat de medewerkers bloedafname de Trodex app gebruiken is het niet meer nodig het mededelingenstrookje in te vullen.

Lees het volledige bericht

Bericht voor zelfmanagement patiënten

Dit is de nieuwsbrief voor de zelfmanagement patiënten met daarin informatie over de antistollingsbehandeling of aandachtspunten

Lees het volledige bericht

Resultaat klanttevredenheidsonderzoek 2024

Hier vindt u de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek 2024.

Lees het volledige bericht

ZOEK JE MEER INFORMATIE?